Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

VERHUISD!

Verhuisd!

Kroes & Partners notarissen


Vanaf 1 augustus 2013 operationeel op onze nieuwe locatie in Mijdrecht: Genieweg 54

 

 

 

AWBZ!

Een eigen bijdrage in de zorg: AWBZ!

Gaat u uw eigen woning opeten of onderneemt u actie?

De eigen bijdrage in de zorg is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Vanaf 1 januari 2013 telt niet meer alleen uw inkomen mee voor het berekenen van een eigen bijdrage in de zorg, maar telt de belastingdienst ook uw vermogen mee. In sommige gevallen kan dit zeer ongunstig  voor u uitpakken.

Wanneer de belastingdienst aan uw vermogen denkt dan denken ze aan uw spaargeld, effecten en aan uw eigen woning.

De belastingdienst gaat er voor het gemak vanuit dat u op uw vermogen een rendement haalt van wel 12%! In de praktijk is dit natuurlijk haast onmogelijk. Dit door de belastingdienst vastgestelde fictieve rendement levert pas echt een probleem op wanneer uw vermogen  vast zit in “stenen” en u dus niet direct kunt beschikken over dit vermogen. Het is dus niet ondenkbaar dat er betalingsproblemen ontstaan wanneer de belastingdienst bij u de eigen bijdrage opeist. Het kan zelfs zo zijn dat u moet interen op uw eigen vermogen enkel om de eigen bijdrage te kunnen betalen. In sommige gevallen kan de eigen bijdrage oplopen tot meer dan € 25.000 per jaar. Dat wilt u toch voorkomen!

Wij wijzen u graag op de gevolgen van de nieuwe regeling voor de eigen bijdrage in de zorg (AWBZ regeling). Wilt u weten wat de nieuwe regeling voor u betekend of wat de uitwerking van de nieuwe regeling voor uw ouders betekend? Wij vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn om de eigen bijdrage te voorkomen of te verminderen.

Ook als de eigen bijdrage regeling nog niet speelt is het verstandig om tijdig actie te ondernemen. Wanneer u tijdig actie onderneemt kan er veel worden bespaart.   Een goed (levens)testament of schenkingsplan zijn mogelijkheden om te voorkomen dat er ingeteerd moet worden op het eigen vermogen en er een hoge eigen bijdrage betaald moet worden.

Wilt u voor uzelf of uw ouders een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Neemt u dan contact met ons op via ons contactformulier.

EUROPESE ERFRECHTVERORDENING

Europese Erfrechtverordening per 17 augustus 2015

Op 17 augustus 2015 treedt de Europese Erfrechtverordening formeel in werking. Deze verordening is van toepassing op nalatenschappen van mensen die overlijden op of na 17 augustus 2015 en bepaalt onder meer welk erfrecht van toepassing is. Dat betekent dat vanaf deze dag een erfenis inclusief de Spaanse belangen, geheel kan worden afgewikkeld door een Nederlandse notaris met kennis van het Spaans recht.
Het maakt de vererving en afwikkeling van internationale nalatenschappen gemakkelijker en het geeft meer mogelijkheden voor estate-planning. Om cliënten goed te kunnen adviseren, moeten notarissen zorgen dat ze goed op de hoogte zijn van de bezittingen en oog hebben voor het internationale aspect. Notaris mr. Fred Kroes neemt de aanstaande Europese Erfrechtverordening mee in zijn advies.

ADVERTENTIE VEILING

ADVERTENTIE VEILING 


VERKOOP BIJ GESLOTEN INSCHRIJVING

Brochure kavel 1

 

Brochure kavel 2

 

GMN fase 2 kaartje

 

 

 

Inschrijvingsformulieren alsmede inlichtingen en de van toepassing zijnde voorwaarden
zijn te verkrijgen ten kantore van:

Kroes & Partners notarissen Mijdrecht 
Genieweg 54
3641 RH Mijdrecht
tel. (0297) 21 45 40
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.kroesnotarissen.nl
Contactpersoon: mevr. mr. R. Mooij

NIEUW IN SPANJE

Nederlands Business Centrum Spanje in La Nucia.
 Een unieke bundeling van gespecialiseerde bedrijven op het gebied van met name juridische- en economische voorlichting voor Nederlandstaligen.

 

spanje-1

Voor meer informatie, ga naar: http://www.kroesnotarissen.nl/spanje

 

 

 

VACATURE

Wij zoeken wegens toenemende werkzaamheden een:

JUNIOR ALL ROUND OFFICE MEDEWERKER (m/v)
            (fulltime)


In de veelzijdige functie van allround office medewerker ben jij samen met je collega’s  het visitekaartje van onze organisatie, voor cliënten, makelaars, financiële dienstverleners en andere relaties.

Je bent verantwoordelijk voor het binnenkomend telefoonverkeer en het ontvangen en verzorgen van onze gasten. Tevens wisselen de werkzaamheden zich af met uiteenlopende taken op secretarieel en facilitair vlak. Kortom een veelzijdige functie waarin ambitie en gedrevenheid, volledig tot hun recht kunnen komen.

De representatieve collega die wij zoeken, is een echte teamplayer met minimaal HBO werk- en denkniveau. Je hebt meerdere jaren ervaring in een gelijkwaardige functie (liefst op een notariskantoor). Naast een pragmatische instelling ben je in staat zelfstandig en pro-actief te werken. Bovendien ben je flexibel en sta je stevig in je schoenen. Je spreekt goed ABN, hebt sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden én oog voor detail. Vanzelfsprekend kent de computer geen geheimen (microsoft office).


Ben jij de aanvulling voor ons team?


Mail je c.v. naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t.a.v. de heer C.J. Harris (officemanager)


per post naar:

Genieweg 54
3641 RH Mijdrecht

- Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!