Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

SPANJE: ANDERE TAAL, ANDERE CULTUUR, ANDERE WETTEN!


Notariële dienstverlening in Spanje
Notaris mr. Fred Kroes is per 1 januari 2015 een notarieel spreekuur, aan de Costa Blanca in Spanje gestart. De afspraken kunnen gemaakt worden via zijn kantoor in Mijdrecht of via zijn Spanish Desk in het Nederlands Business Centrum in La Nucia.
Inmiddels heeft notaris mr. Fred Kroes al verschillende notariële zaken goed geregeld voor cliënten die woonachtig zijn en/of een tweede woning hebben in o.a. Alicante, La Nucia, Albir, Alfaz del Pi, El Campello, Benidorm, Busot, Altea, Denia, Moraira, Jávea, Calp, Valencia, Barcelona, Murcia, Toremolinos, Marbella, Benalmádena en Malaga.

Aanwezigheid in La Nucia

Een week per maand is notaris mr. Fred Kroes in La Nucia  aanwezig (en op verzoek elders in Spanje), om u goed en duidelijk te adviseren omtrent het huwelijksvermogensrecht (wel of geen huwelijk, wettelijk gemeenschap van goederen of huwelijksvoorwaarden), erfrecht (wel of geen testament) en estate-planning (nalatenschapsadvisering).

Samenwerking, alles onder één dak!

Notaris mr. Fred Kroes werkt  nauw samen met verschillende internationale juridische en fiscale disciplines en heeft een zeer breed netwerk in Spanje (notaris (tevens Nederlands sprekend), fiscalist, adviesbureau gespecialiseerd in nalatenschappen van Nederlanders in Spanje, accountant, belastingadviseur, tolk/vertaler, en een verzekeringskantoor).
Op deze wijze is een optimaal samenwerkingsverband gecreëerd met betrouwbare partijen, om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
 

Geen dubbele notariskosten meer bij erfenisafwikkeling met Spaanse belangen!Europese Erfrechtverordening per 17 augustus 2015

Op 17 augustus 2015 treedt de Europese Erfrechtverordening formeel in werking. Deze verordening is van toepassing op nalatenschappen van mensen die overlijden op of na 17 augustus 2015 en bepaalt onder meer welk erfrecht van toepassing is. Dat betekent dat vanaf deze dag een erfenis inclusief de Spaanse belangen, geheel kan worden afgewikkeld door een Nederlandse notaris met kennis van het Spaans recht.

Het maakt de vererving en afwikkeling van internationale nalatenschappen gemakkelijker en het geeft meer mogelijkheden voor estate-planning. Om cliënten goed te kunnen adviseren, moeten notarissen zorgen dat ze goed op de hoogte zijn van de bezittingen en oog hebben voor het internationale aspect. Notaris mr. Fred Kroes neemt de aanstaande Europese Erfrechtverordening mee in zijn advies.

 

Ten slotte:

Met kennis van zaken (“de juiste persoon op de juiste plaats”) en gevoel voor het menselijk aspect, worden uw zaken goed geregeld, zodat u met een gerust hart optimaal kunt genieten in Spanje!

 

 

Nederlands Business Centrum Spanje in La Nucia
Een unieke bundeling van gespecialiseerde bedrijven op het gebied van met name juridische- en economische voorlichting voor Nederlandstaligen.


spanje-1Vragen?

 
nl   
Tel.
  Mijdrecht (Nederland): 0031-297.21.45.40

                 contactpersonen: Carla of Roosmarijn

   Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.